Większość potraw przygotowywanych przez Jamiego Olivera ma tę zaletę, że ich przygotowanie zajmuje mało czasu, a składniki użyte do potrawy są proste i niewyszukane. Taką kuchnię właśnie lubię :))Dzisiejszy przepis pochodzi z książki "Każdy może gotować" z moimi małymi modyfikacjami.Składniki:1 podwójna pierś kurczaka2 małe pory100 g pieczarek1 szklanka bulionu warzywnego1 marchewka100 ml śmietany 18%natka pietruszki1 ząbek czosnku1 łyżka oliwysól, pieprzWykonanie:Pora pokroić w półplasterki i zeszklić w raz z posiekanym czosnkiem na łyżce oliwy, następnie dodać bulion, odrobinę soli i pieprzu , i dusić pod przykryciem około 5-10 min, aż por zmięknie. W tym czasie pokroić piersi w kostkę, pieczarki i marchewkę w plasterki. Gdy pory będą miękkie dodać kurczaka, pieczarki i marchew. Dusić całość około 20 min. Następnie dodać śmietanę oraz posiekaną natkę lub koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać najlepiej z ryżem.