Składniki:3 jajka90 g świeżego szpinaku30 g serka śmietankowego1 stołowa łyżka majonezu2 ząbki czosnku1 stołowa łyżka masłasól i pieprzPrzygotowanie:Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia wody). Po tym czasie przelewamy je zimną wodą i ostudzone obieramy ze skorupek. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Wrzucamy szpinak i podsmażamy przez kilka minut z dodatkiem posiekanego czosnku. Odstawiamy do ostudzenia.Jajka przecinamy wzdłuż na pół, następnie ostrożnie usuwamy żółtka. Za pomocą blendera miksujemy szpinak, żółtka, serekśmietankowy oraz majonez. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Gotową pastą wypełniamy zagłębienia po żółtkach. Jajka chłodzimy w lodówce przez pół godziny przed podaniem.Smacznego!