Wykonanie
Z pastami do kanapek jest tak jak z zapiekankami makaronowymi, można wrzucić wszystko co się lubi, zmiksować i gotowe. Ja ostatnio zrobiłam dwie pasty a w planach mam kolejne. Dzisiaj przedstawiam pastę
szpinakową. Ważne, aby nie żałować
czosnku i
pieprzu bo w przeciwnym razie pasta wyjdzie mdła. Ryzyko z tą pastą jest takie, że kanapkę z
wędliną zjadłabym jedną, góra dwie, natomiast od
chleba posmarowanego tą pastą jest bardzo trudną się odczepić:)
Składniki:6
jajek20 dag
mrożonego szpinakusól,
pieprzłyżka
masła3-4 ząbki
czosnku2-3 łyżki
majonezuJajka ugotować na twardo. Obrać.
Szpinak podsmażyć na
maśle, z
czosnkiem. Do wysokiego pojemnika wrzucić
jajka i
szpinak. Wszystko razem zmiksować na gładką masę. Dodać
majonez ale nie jest on obowiązkowy. Doprawić
solą i
pieprzem. Wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.Smacznego:)