Miłośnikom szpinaku polecam ciekawą przystawkę na karnawałowe (i nie tylko) spotkania z przyjaciółmi. Jajka wzbudzają ciekawość ponieważ zielony farsz przyciąga wzrok i wywołuje wzmożoną pracę ślinianek. Jeśli tylko lubicie szpinak zachęcam do wypróbowania.Składniki:7 jajek10 dag szpinaku (może być mrożony i można dodać go więcej)olej + łyżka masła1 ząbek czosnkusól, pieprzew. łyżka majonezuJajka ugotować na twardo. Szpinak usmażyć na oleju i maśle, dodać czosnek , smażyć chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka obrać, przekroić na pół, żółtka wydrążyć i dodać do szpinaku. Szpinak wymieszać dokładnie z żółtkami aby powstała gładka masa. Można dodać łyżkę majonezu ale nie jest to konieczne. Przyprawić solą i pieprzem. Nadziewać połówki jajek i układać na półmisku.Smacznego:)