Bardzo lubię szpinak i kiedy zobaczyłam faszerowane nim jajka u wiosenki27 od razu nabrałam ochoty żeby je wypróbować. I muszę przyznać, że bardzo mi posmakowały :-)Doskonale sprawdzą się również na imprezie :-), polecam ...Składniki:8 jajek1 opakowanie mrożonego szpinaku (400g)2 ząbki czosnkusól, pieprzszczypta startej gałki muszkatołowejmasło lub oliwa z oliwek do smażenia1 czubata łyżka majonezu (niekoniecznie)Wykonanie:Jajka ugotować na twardo. Szpinak wrzucić na rozgrzaną oliwę i chwilę smażyć. Dodać przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę.Jajka obrać ze skorupek, przekroić na pół, wydrążyć żółtka i dodać do szpinaku. Wymieszać dokładnie na gładką masę razem z majonezem. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek.Smacznego :-)