Wykonanie
Avocado with egg.
Przepis na tak podane
jajka, znalazłem na blogu Kulinarna fuzja [TUTAJ] . Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając na śniadanie wielkanocne. Mam taką zasadę, zanim coś podam rodzinie, sam najpierw muszę sprawdzić smak. Tutaj się nie zawiodłem. Smak dojrzałego
awokado z płynnym
żółtkiem jest rewelacyjny.
Składniki.1
awokado2 małe
jajkazioła prowansalskiesól,
pieprzkilka kropel
cytrynyDojrzałe
awokado przekroić, wyjąć pestkę, skropić odrobiną
soku z cytryny, posypać
ziołami prowansalskimi. W miejsce po pestce wbić
jajko. Jeżeli mamy duże
jajka, należy trochę powiększyć dziurkę po pestce. Zapiekać około 15 minut w temp. 190oC. Podałem z
kiełkami rzodkiewki.