Wykonanie
Pasta z
jajek i
awokado to nasze ostatnie odkrycie. Smakuje nawet tym, którzy nie lubią
awokado lub
jajek, bowiem połączenie tych dwóch składników, tworzy nowy smak. Jest to idealny pomysł na przystawkę na wielkanocny stół. Jej jasno zielony kolor kojarzy się z wiosną i Wielkanocą, zachęca do jedzenia. Pasta dobrze smakuje jako dodatek do
mięs, na tostach, a nawet z nachos jako alternatywa dla guacamole. Naprawdę musicie koniecznie wypróbować ten przepis!
Składniki:- 1
awokado- 4
jajka- łyżka
majonezu-
pieprz i
sól do smaku- 2 łyżki posiekanej
cebuli- sok z połowy
cytrynySposób przygotowania:1.
Jajka gotujemy na twardo (6 min. od zagotowania).2. Następnie obieramy
jajka i
awokado.
Awokado obficie skrapiamy
cytryną3. Wszystkie składniki mielimy w blenderze na gładką masę.4. Doprawiamy i jeszcze raz polewamy
sokiem z cytryny.5. Podajemy na tostach, w towarzystwie mię, nachosów itp.
Smacznego!Zapraszamy na naszą zakładkę Wielkanocne przepisy !