Wykonanie
Miałam ochotę na pastę do kanapek i akurat znalazłam przepis na taką z
awokado. Muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę, bo jest pyszna :)Ważne, aby
awokado dość szybko skropić
sokiem z cytryny, bo ciemnieje.Składniki:1 dojrzałe
awokado2
jajka½
cebulisok z połowy
cytryny2 łyżki
majonezusól,
pieprzPrzygotowanie:
Jajka gotujmy na twardo, zostawiamy do wystudzenia.
Awokado obieramy ze skórki, delikatnie usuwamy pestkę, miąższ ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie skrapiamy
sokiem z cytryny, aby
awokado nie ściemniało.
Cebule kroimy w kostkę i wrzucamy do miski wraz z
majonezem i obranym ze skorupki
jajkiem.Wszystkie składniki blendujemy i doprawiamy do smaku
solą oraz
pieprzem.Smacznego :)
Zainspirowało mnie: wielkie żarcie