ßßß
Cookit - przepis na Rolada z indyka w porach.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Rolada z indyka w porach.
Składniki
Mięso mielone
Indyk
Bułka
Cebula
Jajko
Śmietana 18%
Mleko
Musztarda
Majeranek
Natka pietruszki
Pory
Sól
Pieprz
Pieczarki
Bulion warzywny
Śmietana kremówka
Ketchup
Brandy
Wykonanie
Składniki:60 dkg.
mięso mielone
z
indyka
1
bułka
2
cebule
1
jajko
1 łyżka kwaśnej
śmietany 18%
250 ml.
mleko
1 łyżka
musztardy
miodowej1 łyżka świeżego
majeranku
1 łyżka
natki pietruszki
2 duże
pory
Sól
,
pieprz
Sos: - opcja30 dkg
pieczarki
1 mały
por
150 ml.
bulion warzywny
150 ml.
śmietana kremówka
36%2 łyżki
ketchap
30 ml.
brandy
Bułkę
namoczyć w
mleku
.
Pory
nacinać z jednej strony. Zdjąć liście, krótko blanszować. Rozłożyć na zakładkę, jeden obok drugiego na folii.
Cebulę
drobno posiekać, wymieszać z
mięsem
. Dodać odciśniętą
bułkę
,
śmietanę
,
musztardę
jajko
,
majeranek
i
pietruszkę
. Doprawić
solą
i
pieprzem
. Całość dobrze wymieszać najlepiej ręką. Masę
mięsną
rozłożyć na porach i pomagając sobie folią, zrolować. Włożyć do rękawa i piec w temp. 180oC około 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika roladę pozostawić w foli 10 minut. Wytworzony w rękawie sos można wykorzystać zamiast
bulionu warzywnego
do sosu.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2011/04/rolada-z-indyka-w-porach.html
Przepisy powiązane
Pieczeń "Chwała południa"
Gniazda makaronowe z kulkami mięsnymi
Pieczarki faszerowane
Kotlety mielone
Nadziewane pieczarki
Składniki powiązane (0)