ßßß
SKŁADNIKI:1 kg mięsa mielonego1-2 cebule2 ząbki czosnku1 jajko1 czerstwa bułkamleko do namoczenia bułki5 łyżek pikantnego keczupu + 3 łyżki do posmarowania pieczeni2 łyżki ostrej musztardy2 łyżeczki soli1 łyżka majerankupieprz, papryka słodka, chilli - do smaku1. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić.2. Bułkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć.3. Czosnek zmiażdżyć/przecisnąć przez praskę.4. Mięso wymieszać dokładnie z bułką, cebulą, czosnkiem, musztardą, keczupem oraz przyprawami.5. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć mięso, wierzch posmarować keczupem. Piec w 190C ok 1 godziny.
Podawać na ciepło z sosem pomidorowym lub na zimno jako przystawkę - wtedy należy przygotować ją dzień wcześniej i wstawić na całą noc do lodówki aby dobrze stężała.Mojemu mężowi najbardziej smakuje pokrojona w grube plastry i podsmażona.Inspiracja: Smaczny kąsek