ßßß
 
            
        
 700 - 800 gramów schabu bez kości350 gramów pieczarek1 duża cebulasól, pieprzjajo do obtaczania roladekbułka tarta do panierkiSchab myjemy, osuszamy, kroimy na około 6 plastrów, rozbijamy je cienko, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na 30 minut.Pieczarki dokładnie myjemy, ścieramy na dużych oczkach, przesmażamy z posiekaną cebulą na niewielkiej ilości oleju do całkowitego wytracenia wilgoci, lekko solimy i dodajemy pieprz. Następnie odsączamy z tłuszczu, przekładamy do miseczki, schładzamy.Płaty mięsa smarujemy farszem, zwijamy ściśle, możemy ewentualnie spiąć sobie każdą szpadkami.
700 - 800 gramów schabu bez kości350 gramów pieczarek1 duża cebulasól, pieprzjajo do obtaczania roladekbułka tarta do panierkiSchab myjemy, osuszamy, kroimy na około 6 plastrów, rozbijamy je cienko, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na 30 minut.Pieczarki dokładnie myjemy, ścieramy na dużych oczkach, przesmażamy z posiekaną cebulą na niewielkiej ilości oleju do całkowitego wytracenia wilgoci, lekko solimy i dodajemy pieprz. Następnie odsączamy z tłuszczu, przekładamy do miseczki, schładzamy.Płaty mięsa smarujemy farszem, zwijamy ściśle, możemy ewentualnie spiąć sobie każdą szpadkami. Najpierw obtaczamy w rozbełtanym jaju, następnie w tartej bułce. Smażymy na złoto na oleju ze wszystkich stron (pod przykryciem na średnim ogniu).Od razu podajemy z ulubionymi dodatkami.
Najpierw obtaczamy w rozbełtanym jaju, następnie w tartej bułce. Smażymy na złoto na oleju ze wszystkich stron (pod przykryciem na średnim ogniu).Od razu podajemy z ulubionymi dodatkami.
