ßßß
Składniki:schab bez kości - 2 plastrysól, pieprz - po 2 szczyptyolej do smażenia - 2 łyżkiFarsz:pieczarki - 300 gram ,cebula - 2 sztuki,sól - 1 łyżeczkapieprz - 1 łyżeczkakucharek - 1 łyżeczkaolej do smażenia - 1 łyżkaPanierka:bułka tarta - 1 szklankajajka - 2 sztuki
Wykonanie:Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w półksiężyce. Na rozgrzany olej wrzucamy pieczarki, od razu solimy. Gdy wyparują soki z pieczarek dodajemy cebule, pieprz i kucharek. mieszamy i smażymy do momentu zeszklenia się cebuli.Plastry kotleta rozklepujemy, przyprawiamy i na tak przygotowane kładziemy na połówce każdego przygotowany farsz. "Zamykamy" farsz w środku schabowego możemy pospinać wykałaczkami, lecz nie jest to konieczne. Panierujemy schabowego w bułce - jajku i ponownie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju około 4 minut z każdej strony. Podajemy gorące z ziemniakami, frytkami czym lubicie. W moim przypadku na tą chwilę były to odsmażane ziemniaki.* W wersji na zimno także jest smaczny pokrojony w plasterki - pycha:)