ßßß
 
            
         600 gramów schabu bez kości200 gramów kapusty kiszonej100 gramów pieczarek1 mała cebulajajo do obtaczaniabułka tarta do obtaczaniasól, pieprzKapustę przepłukać pod bieżącą wodą, odcisnąć, posiekać, zalać wodą, ugotować do miękkości, schłodzić, odcisnąć, posiekać ponownie.Schab pokroić na kotlety ( u mnie z tej porcji wyszło 5 sztuk), rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem.Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na oleju, kiedy będą już prawie gotowe dodać posiekaną cebulkę, smażyć do zeszklenia cebuli, farsz odcisnąć z tłuszczu, schłodzić.Na rozbite kotlety nakładać farsz, zwijać ściśle.
600 gramów schabu bez kości200 gramów kapusty kiszonej100 gramów pieczarek1 mała cebulajajo do obtaczaniabułka tarta do obtaczaniasól, pieprzKapustę przepłukać pod bieżącą wodą, odcisnąć, posiekać, zalać wodą, ugotować do miękkości, schłodzić, odcisnąć, posiekać ponownie.Schab pokroić na kotlety ( u mnie z tej porcji wyszło 5 sztuk), rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem.Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na oleju, kiedy będą już prawie gotowe dodać posiekaną cebulkę, smażyć do zeszklenia cebuli, farsz odcisnąć z tłuszczu, schłodzić.Na rozbite kotlety nakładać farsz, zwijać ściśle. Roladki obtaczać w rozbełtanym jaju, następnie w bułce tartej, smażyć na złoto.
Roladki obtaczać w rozbełtanym jaju, następnie w bułce tartej, smażyć na złoto.
