Wykonanie
Danie, niby
banalne, ale nie do końca, posmakuje każdemu :)Gulasz podałam z surówką z
czerwonej kapusty i ziemniaczkami z
masełkiem.
600 gramów
fileta z kurczaka1
cebula200 gramów
pieczarek + 2 łyżki
masła1 kopiasta łyżka
koncentratu pomidorowego2 ząbki
czosnkuvegeta,
sól,
pieprz, szczypta
ostrej papryki1/3 szklanki zimnej
wody + 2 łyżki
mąkiFilety umyć, osuszyć, pokroić w większą kostkę, podsmażyć z pokrojoną na plasterki
cebulką i zmiażdżonym
czosnkiem, zalać
woda, dodać
przyprawy, gotować do miękkości, uzupełniając poziom sosu.Na osobnej patelni usmażyć pokrojone na plasterki
pieczarki, pod koniec smażenia lekko osolić.Do gulaszu dodać koncentrat, wrzucić podsmażone
pieczarki, pogotować około 5 minut. W wodzie wymieszać dobrze
mąkę, wlać do gulaszu, zagotować do zagęszczenia, doprawić.