Wykonanie
            
ciasto1/2 kg 
mąki krupczatki50g 
drożdży (1/2 kostki)3 łyżki 
oliwy1 łyżeczka 
soli270ml 
wodyfarsz:60 dag 
pieczarek3-4 
cebule1 główka 
czosnku200g 
koncentratu pomidorowego30dag 
sera żółtego1 łyżka 
ostrej paprykisól, 
pieprz do smakuFarsz:
Pieczarki drobno pokroić i przesmażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu, 
sola i 
pieprzem. 
Cebulę drobno pokroić, 
czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do 
pieczarek. Następnie wsypać 
paprykę i dodać 
koncentrat pomidorowy. 
Ser zetrzeć na tarce, wsypać do smażonego farszu, przemieszać i smażyć do chwili aż się rozpuści. Gotowy farsz warto przestudzić i dopiero wtedy nakładać na ciasto , w ten sposób unikniemy zbytniego nawilżenia ciasta. Jeżeli nie mamy takiej możliwości (czas nas 
goni) to po prostu ostrożnie zwijamy.Ciasto: zagnieść wszystkie składniki, rozwałkować, nałożyć farsz na środek. Boki złożyć ku środkowi i zwinąć ciasto.Piec ok 30-40 minut w temp 180 stopni (aż wierzch ciasta zacznie się rumienić)
