Składniki:2 jajkapolędwica z indyka0,5 pomidora 4-5 pieczarekpietruszka wg uznania zioła śródziemnomorskie*żółty ser (łagodny) sól, pieprz,ząbek czosnkumąka kukurydziana oliwa z pestek winogronoddzielić białka od żółtekpokroić pieczarki i pietruszkę wymieszać z żółtkami, mąką oraz przyprawamipokroić mięso i wrzucić na patelnie razem z pokrojonym czosnkiem ustawić mały ogień w tym czasie ubić białka z odrobiną soliUbite białka delikatnie przekładamy do żółtek i mieszamy w jedną stronę powoli aż utworzy się "chmurka" na podsmażone mięso wykładamy masę i zakrywamy pokrywkąomlet jest bardzo delikatny i trudno go przenieść na drugą stronę bardziej wprawionym radzę przełożyć za pomocą łyżki a mniej przerzucić(chodź traci się odrobinę na objętość chmurki). Posypać serem zakryć pokrywą w czasie smażenia omletu posiekać pomidora razem z przyprawami dodać kropelkę oliwy z oliwekzsuń chmurkę na talerz i nałóż pomidorka na wierzch* przyprawa śródziemnomorska- ekologiczna dostępna w aptekach cena ok 7zł niedługo dodam zdjęcie opakowania ponieważ na tą chwilę nie posiadam.po wyłożeniu masyodwrócona chmurkahttp://imageshack.us/f/811/dscn0598p.jpg/ w powiekszeniuItadakimasu!