Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 1 kilogramów
cebula 1 kilogramów
papryka 600 gramów
pomidory 1 kilogramów
koperek 300 gramów
natka pietruszki 300 gramów
piertuszka 1 sztuk
sól 800 gramówWykonanie:Oczyszczoną
marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sparzone
pomidory obrać ze skórki i pokroić w niewielka kostkę. Oczyszczoną
cebule posiekać w drobną kosteczkę, a oczyszczoną
paprykę pokroić w cienkie paseczki. Oczyszczoną, osączoną
natkę i
koperek drobniutko posiekać. Oczyszczony
korzeń pietruszki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rozdrobnione warzywa i
zieleninę przełożyć do dużej miski, dodać
sól i wymieszać.Słoiki wygotować we wrzątku, do gorących przełożyć
mieszankę warzywna i mocno zakręcić. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu lub w lodowce.
Mieszankę warzywna można używać do przygotowania zup jarzynowych i do przygotowania różnorodnych sałatek. Wystarczy doprawić ją sosem, np. z
majonezem lub
winegret, ewentualnie, wedle uznania, uzupełnić różnymi dodatkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: