ßßß Cookit - przepis na Jarzynka do zupy

Jarzynka do zupy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
marchewka 1 kilogramów
cebula 1 kilogramów
papryka 600 gramów
pomidory 1 kilogramów
koperek 300 gramów
natka pietruszki 300 gramów
piertuszka 1 sztuk
sól 800 gramów
Wykonanie:
Oczyszczoną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w niewielka kostkę. Oczyszczoną cebule posiekać w drobną kosteczkę, a oczyszczoną paprykę pokroić w cienkie paseczki. Oczyszczoną, osączoną natkę i koperek drobniutko posiekać. Oczyszczony korzeń pietruszki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rozdrobnione warzywa i zieleninę przełożyć do dużej miski, dodać sól i wymieszać.
Słoiki wygotować we wrzątku, do gorących przełożyć mieszankę warzywna i mocno zakręcić. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu lub w lodowce.
Mieszankę warzywna można używać do przygotowania zup jarzynowych i do przygotowania różnorodnych sałatek. Wystarczy doprawić ją sosem, np. z majonezem lub winegret, ewentualnie, wedle uznania, uzupełnić różnymi dodatkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10140/Jarzynka-do-zupy