Wykonanie
To jest zupa - lek na całe zło. Na zły humor, na zbyt dużo kilogramów, na kaca i na pierwsze objawy choroby. Z dedykacją dla mojej Pauli.- 1 mała główka
kapusty białej- 2-3 kolorowe
papryki- 2
cebule- 5 dużych
ziemniaków- 2
marchewki- 3 ząbki
czosnku- puszka
pomidorów- pęczek
koperku- pęczek
natki pietruszki-
sól,
pieprz , ulubione
zioła- 1 łyżka
masłaKapustę szatkujemy,
paprykę,
marchewkę i
ziemniaki a także
cebulę kroimy w kosteczkę.
Czosnek drobno siekamy.
Kapustę i
ziemniaki wrzucamy do garnka i zalewamy
wodą, Wstawiamy do gotowania.
Marchew,
cebulę,
czosnek,
paprykę podsmażamy około 10 minut na masełku i też wrzucamy do garnka. Gotujemy do tej
pory na małym ogniu ,aż zmięknie
kapusta. Dodajemy wtedy
pomidory, posiekaną
natkę pietruszki oraz posiekany
koperek i ulubione
zioła np
bazylię. Gotujemy jeszcze około 20 minut i doprawiamy do smaku.
Zupka ta ma bardzo mało kalorii, więc można pałaszować ją w dowolnej ilości o dowolnej
porze dnia i nocy:)