Wykonanie
24 kwietnia 2014Składniki:150g fileta z
Soli1/2 mięsistego
pomidora1
marchewka1/2
pietruszki2 gałązki
koperku2 gałązkinatki
pietruszki1 łyżka
białego ryżuPrzygotowanie:
Rybę umyć,osuszyć na ręczniku papierowym.(Jeśli mamy mrożoną rozmrozić w
mleku).Warzywa i
zioła umyć ,osuszyć.
Marchew i
pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach ,
pomidora sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić drobno.Składniki zalać
wodą gotować ok.10 min.Po tym czasie
rybę pokroić w malutką kostkę (uważając czy nie ma żadnej ości),
zioła posiekać drobno-dodać do garnka.
Ryż przepłukać zimną
wodą ,wsypać do zupki.Gotować razem to zmięknięcia
ryżu.Zupkę można podawać ,smacznegoPost navigation← Polędwiczka wieprzowa jest jednym z moich ulubionych
mięs.Tak przygotowana jest mięciutka,krucha i soczysta.Zapraszam:)Często zostają nam końcówki domowych ,pieczonych
wędlin które po paru dniach się przejadają.Proponuję wykorzystać je do zrobienia sosu.Wystarczy parę prostych dodatków a gwarantuję że nic się nie zmarnuje :) →