ßßß Cookit - przepis na Zupka rybna z ryżem

Zupka rybna z ryżem

nazwa

Wykonanie

24 kwietnia 2014
Składniki:
150g fileta z Soli
1/2 mięsistego pomidora
1 marchewka
1/2 pietruszki
2 gałązki koperku
2 gałązkinatki pietruszki
1 łyżka białego ryżu
Przygotowanie:
Rybę umyć,osuszyć na ręczniku papierowym.(Jeśli mamy mrożoną rozmrozić w mleku).
Warzywa i zioła umyć ,osuszyć.
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach ,pomidora sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić drobno.
Składniki zalać wodą gotować ok.10 min.
Po tym czasie rybę pokroić w malutką kostkę (uważając czy nie ma żadnej ości),zioła posiekać drobno-dodać do garnka.
Ryż przepłukać zimną wodą ,wsypać do zupki.
Gotować razem to zmięknięcia ryżu.
Zupkę można podawać ,smacznego
Post navigation
← Polędwiczka wieprzowa jest jednym z moich ulubionych mięs.Tak przygotowana jest mięciutka,krucha i soczysta.Zapraszam:)
Często zostają nam końcówki domowych ,pieczonych wędlin które po paru dniach się przejadają.Proponuję wykorzystać je do zrobienia sosu.Wystarczy parę prostych dodatków a gwarantuję że nic się nie zmarnuje :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/moej-corci-zupki-gotuje-glownie-na-2dni-z-ryba-i-ryzem-wcina-az-milo