Wykonanie
7 maja 2014Składniki:2
ziemniaki1
marchew1
pietruszkakawałeczek
selera3 gałązki
koperku3 gałązki
natki pietruszki3 łyżki
białego ryżuPrzygotowanie:Warzywa obrać ,umyć ,pokroić w mniejsze kawałki.
Koperek oraz
natkę pietruszki umyć , osuszyć na ręczniku papierowym,posiekać drobno.Do garnka włożyć warzywa ,zalać ok 500ml
wody , gotować na wolnym ogniu na pół twardo.Po tym czasie dodać
ryż oraz
koperek z
pietruszką , gotować do zmięknięcia wszystkich składników.Zdjąć z ognia , zblenderować na pół gładko ( tak by pozostawały małe kawałeczki warzyw oraz
ryżu)Zupkę można podawać.SmacznegoPost navigation← Pyszna zupka dla maluchów z dodatkiem zdrowego
mięsa z indyka oraz
kaszy manny :)Wyśmienite połączenie białych
szparagów z
sosem holenderskim oraz grillowanej
ziołowej lekko pikantnej
piersi kurczaka zostawia niesamowiny smak w ustach. Danie jest przepyszne , bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.Idealne na lekki , syty obiad lub kolację we dwoje :) →