Wykonanie
14 kwietnia 2014Składniki:100g.
piersi kurczaka1/2
buraka2 małe lub jeden większy
ziemniak1
marchew1/2
pietruszkikawałeczek
seleragałązka
natki pietruszkiPrzygotowanie:Warzywa obrać ,dokładnie umyć,osuszyć na ręczniku papierowym.
Ziemniaka pokroić w malutką kostkę.
Buraka,
marchew,
pietruszkę i
selera zetrzeć na arce o małych oczkach.Wszystkie warzywa zalać
wodą ,gotować na pół miękko.Po tym czasie pierś pokroić drobno ,
natkę posiekać,wrzucić do zupki(dolać odrobinę
wody jeśli jest taka potrzeba)Gotować kolejne 10- 15 min aż warzywa będą całkowicie miękkie.Zupka gotowa do podania ,smacznegoPost navigation← Ciasto
piwne jest bardzo smaczne,pulchne , miękkie ,po prostu idealne.Zapraszam:)Sos
śmietanowy ponownie górował w kolejnej pizzy.Połączenie
szparagów z
cukinią jest wyśmienite.Zapraszam:) →