ßßß Cookit - przepis na Zupa rybna - Halaszle

Zupa rybna - Halaszle

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ryba słodkowodna 1 kilogramów
rybki drobne słodkowodne 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
papryka mielona słodka 1 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 1 łyżek stołowych
papryka 4 sztuk
pomidory 3 sztuk
natka piepruszki posiekana 2 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ryby posolić i odstawić w chłodne miejsce na 1,5 h. duże ryby odfiletować. Ości, ogony i głowy dużych ryb oraz drobne rybki zalać dwoma litrami wody, dodać posiekaną cebule oraz czosnek i zagotować. Wsypać paprykę w proszku i wymieszać. Gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, przetrzeć przez sito i ponownie zagotować. Włożyć filety rybne, pokrojoną w kostkę paprykę, oraz cząstki pomidorów i gotować na wolnym ogniu 20 minut. co pewien czas potrząsając garnkiem, aby ryby się nie przypaliły. Nie mieszać, by filety pozostały w kawałkach. Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać z chlebem.
Uwagi:
Ryba słodkowodna: karp, sum, lin, leszcz. drobne rybki słodkowodne: płotki, małe leszcze, karasie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Węgierska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4536/Zupa-rybna---Halaszle