Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ryba słodkowodna 1 kilogramów
rybki drobne słodkowodne 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
papryka mielona słodka 1 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 1 łyżek stołowych
papryka 4 sztuk
pomidory 3 sztuk
natka piepruszki posiekana 2 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ryby posolić i odstawić w chłodne miejsce na 1,5 h. duże
ryby odfiletować. Ości, ogony i głowy dużych ryb oraz drobne
rybki zalać dwoma litrami
wody, dodać posiekaną
cebule oraz
czosnek i zagotować. Wsypać
paprykę w proszku i wymieszać. Gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, przetrzeć przez sito i ponownie zagotować. Włożyć
filety rybne, pokrojoną w kostkę
paprykę, oraz cząstki
pomidorów i gotować na wolnym ogniu 20 minut. co pewien czas potrząsając garnkiem, aby
ryby się nie przypaliły. Nie mieszać, by filety pozostały w kawałkach. Posypać posiekaną
natką pietruszki i podawać z
chlebem.Uwagi:
Ryba słodkowodna:
karp,
sum,
lin,
leszcz. drobne
rybki słodkowodne: płotki, małe
leszcze, karasie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: