Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 4,5 szklanek
mleko 3 szklanek
jajka 9 sztuk
sól 1 łyżek deserowych
cytryna 4 sztuk
cukier 40 - 50 łyżek stołowych
masło według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:Ciasto:
mąkę wymieszać z
mlekiem,
jajkami i
solą na gładką masę. Z ciasta upiec 40 - 50 naleśników.Okrągłą formę pasującą do naleśników posmarować
masłem i posypać
tartą bułką.
Cytryny umyć, sparzyć wrzątkiem i osuszyć. Skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.W formie układać naleśniki jeden na drugim, każdy posypać
cukrem, obficie skrapiać
sokiem z cytryny i posypać
skórką cytrynową. tort wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać ok. 30 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29superDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: