ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokasza jęczmienna 500 gramówgrzyby suszone 13 sztukmasło 2,5 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Umyte grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Namoczone grzyby wyłowić i włożyć do kaszy. Delikatnie zlać wodę spod grzybów tak, by cały osad pozostał na dnie. Dodać masło. Uzupełnić wodą do poziomu 2 cm powyżej kaszy. posolić do smaku. Gotować na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. Uważać, by się nie przepaliła. w razie potrzeby dolać wody. Podawać z wiórkami chłodnego masła.Uwagi:Po ugotowaniu, gdy kasza jest już miękka, garnek szczelnie owinąć kocem i włożyć pod poduszki, wyjąć przed podaniem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: