ßßß Cookit - przepis na Kasza z grzybami

Kasza z grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kasza jęczmienna 500 gramów
grzyby suszone 13 sztuk
masło 2,5 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Namoczone grzyby wyłowić i włożyć do kaszy. Delikatnie zlać wodę spod grzybów tak, by cały osad pozostał na dnie. Dodać masło. Uzupełnić wodą do poziomu 2 cm powyżej kaszy. posolić do smaku. Gotować na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. Uważać, by się nie przepaliła. w razie potrzeby dolać wody. Podawać z wiórkami chłodnego masła.
Uwagi:
Po ugotowaniu, gdy kasza jest już miękka, garnek szczelnie owinąć kocem i włożyć pod poduszki, wyjąć przed podaniem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11546/Kasza-z-grzybami