Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kwaszona 1 kilogramów
grzyby bsuszone 50 gramów
masło 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
grzyby zalać zimną
woda i pozostawić na całą noc.
Kapustę posiekać i zalać taką ilością gorącej
wody, aby była całkowicie przykryta. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować 30 minut.
Grzyby ugotować w wodzie, w której się moczyły i razem z
wywarem wlać do
kapusty. Gotować do miękkości
kapusty i
grzybów. Odparować nadmiar soku. Stopione, lekko przyrumienione
masło wlać do
kapusty. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i dusić na małym ogniu jeszcze 30 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: