ßßß Cookit - przepis na Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta kwaszona 1 kilogramów
grzyby bsuszone 50 gramów
masło 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte grzyby zalać zimną woda i pozostawić na całą noc. Kapustę posiekać i zalać taką ilością gorącej wody, aby była całkowicie przykryta. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować 30 minut. Grzyby ugotować w wodzie, w której się moczyły i razem z wywarem wlać do kapusty. Gotować do miękkości kapusty i grzybów. Odparować nadmiar soku. Stopione, lekko przyrumienione masło wlać do kapusty. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dusić na małym ogniu jeszcze 30 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11558/Kapusta-z-grzybami