ßßß Cookit - przepis na Grillowany warzywny dorsz w łódce

Grillowany warzywny dorsz w łódce

nazwa

Wykonanie

2 Płaty świeżego dorsza
1 młoda cukinia
2 młode marchewki
1 por / biała część /
2 ząbki czosnku
świeże zioła tymianek , majeranek ,oregano
oliwki
sól , pieprz
szczypiorek
2 cytryny
garść pomidorków koktajlowych
papier do pieczenia
folia aluminiowa
oliwa do podduszenia warzyw
Pora , marchewkę i cukinię kroimy w plasterki i podduszamy na oliwie.Pod koniec dodajemy czosnek . Z papieru skręcamy łódeczki . Dorsza kroimy na spore kawałki , solimy , pieprzymy , posypujemy skórką cytrynowa i posiekanymi ziołami . Na dno łódeczek przekładamy podduszone warzywa , dorsza ,pokrojone pomidorki , plasterki cytryny i oliwki . Posypujemy wszystko szczypiorkiem .
Papilotki zawijamy w folię aluminiową i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 250 C na ok 20 minut . Można łódeczki umieścić bezpośrednio na grillu .
Po grillowaniu zdejmujemy folię i podajemy rybę w papierze .
Źródło:http://lemoncurdsylvii.blogspot.com/2014/07/grillowany-warzywny-dorsz-w-odce.html