Wykonanie
Jestem bardzo zaskoczona, że w otchłani mojego bloga zgubiłam przepis na pyszną i przepiękną tartę.
Owoce można zmienić, ja zaczęłam już korzystać z moich zapasów zimowych, a dokładnie z mrożonych
malin. Może to letnie wspomnienie, ale jaki zastrzyk pozytywnej energii :)Składniki do ciasta kruchego na średnią tortownicę:250 gram
mąki tortowej100 gram
masła2
żółtka,łyżka
śmietany 12 lub 18%szczypta
soliMąkę przesiewamy przez sito, dodajemy wszystkie pozostałe składniki i w rękach zagniatamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Wkładamy do lodówki na 1/2 godziny, najlepiej pod przykryciem, by ciasto nie obeschło.Po schłodzeniu wypełniamy formę
ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, w nagrzanym piekarniku do uzyskania złotego koloru - ok.20 minut.1-2 łyżki
cukru pudrubiały kremowy
serek - 250 gram2 tabliczki
białej czekoladycukier waniliowyskórka starta z jednej
limonki lub małej
cytrynymaliny,
borówki do dekoracjiRozpuszczamy
czekoladę przez 45 sekund w mikrofalówce. Ubijamy
serek, dodajemy
cukier waniliowy i
cukier, płynną
białą czekoladę i startą skórkę z
limonki. Schładzamy i wlewamy masę na upieczone ciasto, po zastygnięciu masy ( w lodówce) dekorujemy je
owocami.