Wykonanie
Przepis na
ciasteczka dostałam od Antares i jestem jej za to wdzięczna. Nie dość, że
ciasteczka rozpływają się w ustach to jeszcze ile zabawy przy ich robieniu.
Składniki :1,5 kostki miękkiego
masłaopakowanie
cukru waniliowego40 dag
mąki20 dag
cukru pudru3
żółtka1 łyżka
śmietany lub
jogurtu naturalnegoszczypta
soliWykonanie:
Masło posiekać nożem, dodać resztę składników i ugnieść. (Ja robię wszystko w robocie - szybciutko i też się udaje). Gotowe ciasto zapakować w folię i włożyć na godzinę do lodówki (ewentualnie do zamrażalnika na krócej).Rozwałkować ciasto na odpowiednią grubość (ja wałkuję dość grubo) i wyciąć
ciasteczka. Układać na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone i wystudzone
ciasteczka można udekorować lukrem.Smacznego/wydrukuj przepis/