Wykonanie
Te babeczki są wspomnieniem pewnego wyjątkowego dnia... czerwca ubiegłego roku.Obfity plon
truskawek,
malin i
jagód był natchnieniem do spędzenia wspólnie czasu w kuchni. Efekt widać na zdjęciu.Przepis jest prosty:kostka
masła, 30 dag
mąki, 2
żółtka,2 łyżki
cukru pudru,
cukier waniliowy, szczypta
soli.Z podanych składników należy zagnieść ciasto, owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na 1-2 godziny.W czasie, gdy ciasto leżakuje w chłodzie, trzeba przygotować krem karpatkowy, według przepisu, który znajduje się na opakowaniu.Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim cienko foremki do babeczek - najbardziej polecam silikonowe.Piec w rozgrzanym piekarniku około 15 minut.Gdy nieco przestygną, nałożyć do środka krem, ozdobić
owocami, posypać obficie
cukrem pudrem.Zjadać ze smakiem ;)