Wykonanie
« Powrót  Herbatniczki
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żółtka ugotowane 5 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
masło 150 gramów
mąka 200 gramów
cukier puder 3 łyżek stołowychWykonanie:
Żółtka utrzeć z
cukrem waniliowym, dodać miękkie
masło,
mąkę i szybko wyrobić ciasto. Owinąć w folię i schłodzić w lodówce, a następnie rozwałkować na placek grubości 3-4 mm. Foremkami wykrawać
ciastka o dowolnych kształcie. Ułożyć je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i upiec na bladozłoty kolor (ok. 20 minut). Jeszcze ciepłe posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: