ßßß Cookit - przepis na Grillowany dorsz ze szpinakiem

Grillowany dorsz ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Ostatnio wzięłam się za zrzucenie kilku zbędnych kilogramów. Staram się nie głodzić, ale zdrowo odżywiać. Przez to staram się przygotowywać codziennie dwie wersje obiadów: bardziej i mniej dietetyczną. Wygląda to tak, że najpierw przygotowuję wersję dietetyczną dla mnie, odkładam moją porcję, a z pozostałej ilości przygotowuję tę mniej zdrową ale na pewno pyszniejszą część :) To oczywiście nie znaczy, że moja część nie jest dobra, jedynie jest inna od tych dań do których się w przeciągu wielu lat przyzwyczaiłam.
Składniki:
- 0,5 kg filetów z dorsza
- opakowanie szpinaku
- sól, pieprz cytrynowy
- ser z niebieską pleśnią
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oliwy
Przygotowanie:
Filety umyć, podzielić na mniejsze części. Obsuszyć na ręczniku papierowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem cytrynowym. Grillować na patelni grillowej lub w piekarniku (taką rybę można również ugotować na parze lub usmażyć na zwykłej patelni). Czosnek pokroić drobniutko i podsmażyć na łyżce oliwy, dodać rozmrożony szpinak, doprawić solą i pieprzem. Na koniec skruszyć niebieski ser i podgrzewać do rozpuszczenia się sera.
Źródło:http://smakowirowka.blogspot.com/2013/09/grillowany-dorsz-ze-szpinakiem.html