Wykonanie
Ostatnio wzięłam się za zrzucenie kilku zbędnych kilogramów. Staram się nie głodzić, ale zdrowo odżywiać. Przez to staram się przygotowywać codziennie dwie wersje obiadów: bardziej i mniej dietetyczną. Wygląda to tak, że najpierw przygotowuję wersję dietetyczną dla mnie, odkładam moją porcję, a z pozostałej ilości przygotowuję tę mniej zdrową ale na pewno pyszniejszą część :) To oczywiście nie znaczy, że moja część nie jest dobra, jedynie jest inna od tych dań do których się w przeciągu wielu lat przyzwyczaiłam.
Składniki:- 0,5 kg
filetów z dorsza- opakowanie
szpinaku-
sól,
pieprz cytrynowy-
ser z niebieską pleśnią- 2 ząbki
czosnku- łyżka
oliwyPrzygotowanie:Filety umyć, podzielić na mniejsze części. Obsuszyć na ręczniku papierowym. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem cytrynowym. Grillować na patelni grillowej lub w piekarniku (taką
rybę można również ugotować na parze lub usmażyć na zwykłej patelni).
Czosnek pokroić drobniutko i podsmażyć na łyżce
oliwy, dodać rozmrożony
szpinak, doprawić
solą i
pieprzem. Na koniec skruszyć
niebieski ser i podgrzewać do rozpuszczenia się
sera.