ßßß Cookit - przepis na Gulasz

Gulasz

nazwa

Wykonanie

Gulasz
Składniki
0,5kg łopatki wieprzowej
pieczarki
4 małe cebule
szczypta papryki łagodnej
sól
pieprz
mąka (do oprószenia mięsa)
przyprawa do mięsa duszonego
3 łyżeczki przecieru pomidorowego
ziele angielskie
listek laurowy
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
Sposób przygotowania
Krok 1
Mięso pokroić w grubą kostkę. Oprószyć przyprawami i obsypać mąką. Podsmażyć na gorącym tłuszczu aż się zarumieni. Pokroić pieczarki w grube kawałki i cebulę w grube piórka. Podsmażyć razem z mięsem, przyprawiając.
Krok 2
Zalać wszystko wodą i dusić do miękkości dodając ziele i listek. Dodać przecier pomidorowy. Pod koniec zabielić mąką i śmietaną. Aby nie powstały grudki należy rozmieszać je w kubku z wywarem z gulaszu zanim się wleje mieszankę do naczynia. A potem szybko mieszać. Poddusić jeszcze chwilkę i gotowe!
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/03/5929/gulasz