Wykonanie
Niedawno odwiedziliśmy moją koleżankę ze studiów Marysię:) Wizyta super...oby następna nie za 5 lat Marysiu;))) Wróciliśmy z tym przepisem...Składniki;1 kg
schabu,1/2 kg
pieczarek,pól słoika marynowanej
papryki,2
cebule,2 ziarenka
ziela angielskiego,
liść laurowy,
sól,
pieprz,
papryka w proszku,2 łyżki
przecieru pomidorowego,
oliwa,Po
przyprawy zapraszamy do naszego sprzedawcy SKWORCUWykonanie;
Schab dokładnie myjemy i kroimy na kostkę.
Cebulę siekamy i w rondlu podsmażamy na złoto. Na patelni w
oliwie podsmażamy
schab /lekko zarumieniamy/. Tak przygotowany
schab przekładamy do podsmażonej
cebuli.Dodajemy trochę
soli,
pieprzu,
liść laurowy i
ziele angielskie. Zalewamy gorącą
wodą i dusimy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojone
pieczarki i dusimy razem około 30 minut. Na koniec dodajemy
paprykę pokrojoną w kostkę Jeżeli jest marynowana / gdyż może być świeża/ to krótko dusimy, żeby skórka nie oddzieliła się od skórki. Doprawiamy
solą i
pieprzem oraz dodajemy
przecier pomidorowy i
papryke w proszku.Wszystko teraz jeszcze raz gotujemy około 3 minut. Oczywiście w trakcie gotowania w miarę potrzeby uzupełniamy
schab gorącą
wodą. My podaliśmy z
ryżem już gotowy
schab.