Wykonanie
Klasyka polskiej kuchni czyli
karkówka w
kapuście z
pieczarkami. Wspaniałe danie nie tylko na zimne dni.Składniki:1 -1,5 kg
karkówki1 kg
kapusty kiszonej0,5 kg
pieczarek2
cebule2 ząbki
czosnkiprzyprawy:
sól pieprz,
ziele angielskie,
liść laurowy,
papryka,
kminekoliwaWykonanie:
Karkówkę myjemy, kroimy na plastry, nacieramy
przyprawami,
czosnkiem i
oliwą. Pozostawiamy na około 3 godziny do zamarynowania
Cebulę i
pieczarki kroimy na kosteczkę i podsmażamy na patelnie.
Kapustę pukamy i kroimy.Naczynie żaroodporne wykładamy
kapustą.
Kapustę przyprawiamyNa
kapustę kładziemy
pieczarki i
karkówkę, podlewamy
oliwąMięso pieczemy około 2 godziny w temperaturze 160 stopni. Od czasu do czasu podlewając
wodą.