ßßß Cookit - przepis na Karkówka w kapuście z pieczarkami

Karkówka w kapuście z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Klasyka polskiej kuchni czyli karkówka w kapuście z pieczarkami. Wspaniałe danie nie tylko na zimne dni.
Składniki:
1 -1,5 kg karkówki
1 kg kapusty kiszonej
0,5 kg pieczarek
2 cebule
2 ząbki czosnki
przyprawy: sól pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, kminek
oliwa
Wykonanie:
Karkówkę myjemy, kroimy na plastry, nacieramy przyprawami, czosnkiem i oliwą. Pozostawiamy na około 3 godziny do zamarynowania
Cebulę i pieczarki kroimy na kosteczkę i podsmażamy na patelnie.
Kapustę pukamy i kroimy.
Naczynie żaroodporne wykładamy kapustą. Kapustę przyprawiamy
Na kapustę kładziemy pieczarki i karkówkę, podlewamy oliwą
Mięso pieczemy około 2 godziny w temperaturze 160 stopni. Od czasu do czasu podlewając wodą.
Źródło:http://rozkloszowana.pl/karkowka-w-kapuscie-z-pieczarkami