ßßß

naleśniki1 jajko1 szkl mleka1 szkl wody3 łyżki olejusól2 łyżeczki cukrumąkanadzienie600 g mięsa drobno mielonego1 papryka2 ząbki czosnku1 papryczka chili1 puszka czerwonej fasoli 400 g1 puszka całych pomidorów 400 g1 cebulatłuszcz do smażeniasólpieprzoreganomajeranekbazylianaleśniki:Jajka wybić do miski, rozmieszać przy pomocy rózgi, dodać wodę, mleko, olej, sól i cukier.
Następnie dodawać mąkę tyle by ciasto miało konsystencję słodkiej śmietany.Gdyby potrzebne były naleśniki grubsze należy dodać więcej mąki.Usmażyć naleśniki na dużej patelni. w głębokiej patelni lub rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, następnie mięso i mieszając rozdrabniać je by nie zbiło się w duże kawałki. Następnie dodać pokrojoną paprykę, fasolę z puszki razem z zalewą, lekko rozdrobnione pomidory razem z przecierem i przyprawić do smaku.Dusić pod przykryciem ok godzinę na wolnym ogniu, od czasu do czasu podlać wodą.Na koniec sos odparować.Nadziewać naleśniki.