Wykonanie
300 g
mięsa mielonego1
jajko2 kromki
chleba czerstwego
sólpieprzpieprz ziołowyszczypta
oreganoszczypta
lubczykusospół
cebuli1 łyżka
masła3 łyżki
koncentratu pomidorowego1 szkl
wody2 łyżki
mąkisólpieprzszczypta
lubczykuszczypta
oregano1 łyżeczka
cukrubułka tarta do panierowania i tłuszcz do smażenia
Mięso mielone wymieszać z
przyprawami, dodać drobno posiekaną
cebulę i pokruszony dokładnie
chleb oraz
jajko, wyrobić masę , formować pulpeciki wielkości
moreli i panierować w
bułce tartej.Drugą połówkę
cebuli drobniutko posiekać i w rondlu podsmażyć na
maśle, dodać
wodę rozmieszaną z
mąką i
koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku i zagotować ciągle mieszając. Pulpety krótko obsmażyć dookoła i wrzucić do sosu. Gotować ok 10 -12 min. delikatnie mieszając.
Makaron spaghetti ugotować al'dente, odcedzić, do garnka z
makaronem przelać sam sos, wymieszać, Podzielić na porcje , następnie rodzielić pulpeciki.