Wykonanie
1 kg
ziemniaków1
cebulasólpieprzpieprz ziołowyjajko1 szkl
mąkinadzienie250 g
mięsa mielonego2-3 ząbki
czosnkusólpieprzjajko4-5 łyżek
wodyZiemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach razem z
cebulą, dodać
przyprawy,
jajko i
mąkę jak na placki ziemniaczane.
Mięso włożyć do blendera, dodać
przyprawy,
jajko i
wodę, miksować.Na rozgrzanej patelni kłaść niewielkie porcje masy ziemniaczanej, rozpłaszczyć, położyć na środek małą łyżeczkę
mięsa, rozpłaszczyć i przykryć masą ziemniaczaną, smażyć z obu stron na złoty kolor, podawać z kwaśną
śmietaną.
Zainteresowanych kuchnią kresową zapraszam do grupy facebookowej do rozmów i wymiany doświadczeń i przepisówhttps://www.facebook.com/groups/kresowiacy/