Wykonanie

250 g
dorsza200 g
brukselki1
marchewka1
pietruszka1
cebula1 łyżka startego
imbiru (korzeń)ćwierć łyżeczki
imbiru w proszkuszczypta
bazyliszczypta suszonej
natki pietruszki1 łyżka
oliwy1 łyżeczka
sosu sojowego grzybowego lub
magiisólpieprzWarzywa (oprócz
brukselki) pokroić w plasterki lub słupki,
cebulę w piórko, zalać 1 litrem
wody. Gotwać ok 15 min, dodać przekrojoną na pół
brukselę i
imbir, doprawić łyżką
oliwy, dodać
bazylię,
imbir w proszku i gotować ok 10 mn, następnie włożyć kawałki
ryby i gotować kolejne 10 min.
Rybę wyjąć, oddzielić od ości i połamać na kawałki, po czym ponownie włożyć do zupy. Doprawić
sosem sojowym,
solą i
pieprzem, posypać
natką pietruszki.


Opublikowany w