Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoudka 4 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowychboczniaki 250 gramów
czosnek 2 ząbki
pomidory 400 gramów
cebula 2 sztuksos z
bazylii 2 łyżek deserowych
oliwki czarne 75 gramów
natka piepruszki posiekana 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz mielony według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone udka natrzeć
solą,
pieprzem, obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej
oliwie.Oczyszczone
grzyby duże pokroić, a małe pozostawić w całości. Oczyszczoną
cebulę i
czosnek pokroić w drobną kostkę. Pozostałą
oliwę dodać do tłuszczu ze smażenia, rozgrzać i udusić
grzyby,
cebulę i
czosnek. Przyprawić
pieprzem i dodać obrane ze skórki i pokrojone
pomidory, sos z
bazylii oraz
oliwki. Udka ułożyć na wierzchu. Dusić pod przykryciem 30 minut.
Sos pomidorowo-
grzybowy doprawić
solą i
pieprzem. danie posypać
natka. Podawać z
ryżem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: