Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki - duże 10 sztuk
cytryna 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
bazylia - listki 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone kapelusze
pieczarek skropić
sokiem z cytryny i natrzeć
oliwą, a oczyszczone trzonki drobno posiekać, przesmażyć na suchej patelni, a gdy sok odparuje, wlać łyżkę
oliwy, mieszając, chwilę smażyć, dodać posiekaną
cebulę i zmiażdżony
czosnek, jeszcze chwilę smażyć, wymieszać z posiekaną
zieleniną i doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Osuszone kapelusze
pieczarek obsmażyć, 3 minuty z każdej strony, na
oliwie, oprószyć
solą oraz
pieprzem, ułożyć jeden obok drugiego na natłuszczonej blaszce i napełnić przygotowanym farszem. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z
pieczywem oraz
marynowanymi warzywami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: