Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopodgrzybki 500 gramów
oliwa 0,25 szklanek
czosnek 6 ząbkikwasek
cytrynowy 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 porcja
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby większe przeciąć na pół, smażyć na 2 łyżkach
oliwy razem z oczyszczonym, rozdrobnionym
czosnkiem 3 minuty, mieszając. Dodać kwasek
cytrynowy, doprawić
sola oraz
pieprzem i smażyć kolejne 3 minuty. Zdjąć z ognia i dodać posiekaną
natkę. Przełożyć do wyparzonych słoików. Do każdego słoika wlać po łyżce
oliwy, zakręcić i dwukrotnie pasteryzować po 10 minut. Drugi raz po upływie 48 godzin.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: