ßßß Cookit - przepis na Podgrzybki z czosnkiem

Podgrzybki z czosnkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
podgrzybki 500 gramów
oliwa 0,25 szklanek
czosnek 6 ząbki
kwasek cytrynowy 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 porcja
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone grzyby większe przeciąć na pół, smażyć na 2 łyżkach oliwy razem z oczyszczonym, rozdrobnionym czosnkiem 3 minuty, mieszając. Dodać kwasek cytrynowy, doprawić sola oraz pieprzem i smażyć kolejne 3 minuty. Zdjąć z ognia i dodać posiekaną natkę. Przełożyć do wyparzonych słoików. Do każdego słoika wlać po łyżce oliwy, zakręcić i dwukrotnie pasteryzować po 10 minut. Drugi raz po upływie 48 godzin.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12397/Podgrzybki-z-czosnkiem