Odkrywam w tym roku warzywa z grilla. Kto wie, może kolejnym zakupem będzie grill elektryczny, by móc cieszyć się ich smakiem także zimą?Do pieczarek z grilla podchodziłam sceptycznie. Jakoś nie wierzyłam, że mogą być smaczne. Spróbowałam i... jestem zachwycona :) Faszerowane są po prostu idealne.Składniki:12 dużych pieczarek1 cebulka2 ząbki czosnkusok z jednej cytrynysólpieprz50 g tartego żółtego serabazyliatymianeknatka pietruszki2 łyżki masłaSposób przygotowania:Pieczarki umyj. Wyłam nóżki i zetrzyj je na tarce. Kapelusze pieczarek wysmaruj za pomocą pędzelka sokiem z cytryny. Pozostały sok wlej do nóżek. Dodaj posiekaną drobno cebulkę i czosnek oraz ser i masło. Dopraw. Dokładnie wymieszaj. Powstałym farszem wypełnij pieczarki. Grilluj na rozgrzanym ruszcie około 20 minut.