Wykonanie
Ostatnio po powrocie z pracy kiedy wszedłem do domu od razu poczułem coś pysznego. Pani domu znowu przygotowywała rewelacyjne danie obiadowe. Tym razem pysznością dnia okazała się potrawka z
kurczaka. Ta delikatna i jednocześnie można przyjąć dietetyczna potrawa stała się jedną z moich ulubionych dań. Posmakujcie i powiedzcie co Wy o niej sądzicie.
Składniki:Skrzydełka- 12 sztuk
Marchewka- 3 szt. średniej wielkości
Pietruszka- 2 szt. średniej wielkości
Seler- 1/2 szt. małej wielkości
Cebula- 2 sztuki ( troszkę większe niż średnia wielkość)
Oliwa z oliweksól,
pieprzPrzygotowanie:Skrzydełka ugotować na zupę.
Cebulę pokroić w kostkę, a warzywa zetrzeć na grubej tarce. Wszystko razem poddusić na
oliwie z oliwek, a następnie podlewać
wodą.
Mięso obrać z kości, pokroić w drobną kostkę, połączyć z warzywami i dusić do miękkości. Można podbić
śmietaną i odrobiną
mąki. Podawać z
ziemniakami pure.