Wykonanie
Jeśli spróbujecie takiej wersji frytek, nie wrócicie już do tej z
ziemniaków, obiecuję!!SKŁADNIKI3 duże
marchewki2 duże
pietruszki1/2
selerasólpieprz2 łyżki
oliwy z oliwekPRZEPISWarzywa myjemy, obieramy i kroimy na kształt frytek - tak grubo jak lubimy :)Piekarnik nagrzewamy do 200 st. CNa blasze wykładamy papier do pieczenia i układamy pokrojone warzywa - tak, aby luźno leżały (z podanej porcji u mnie wyszły 2 blachy)Frytki polewamy
oliwą, doprawiamy
solą i
pieprzem - mieszamy, żeby wszystkie kawałki dobrze się pokryły
oliwą i
przyprawami.Wkładamy do piekarnika na ok 15-20 minut (w zależności od grubości frytek).Frytki FIT możemy podać z
sosem czosnkowym z
jogurtu greckiego i
czosnku.