ciasto;0,5 kg mąkipół łyżeczki soliłyżka cukru25 gr olejuszklanka letniej wody10 gr drożdżysos;łyżka koncentratu pomidorowegołyżka wodyodrobina bazyliiodrobina oreganosólpieprzdodatki;szynkaoliwkipieczarkapapryka2-3 plasterki cebuliżółty tarty serwykonanie;Drożdże rozpuścić w wodzie z cukrem i solą, dodać do mąki , zagnieść ciasto pod koniec dodać olej i wyrobić aż przestanie kleić się do rąk. odstawić na ok pół godziny.Wymieszać składniki na sos i nagrzać piekarnik z kamieniem do pieczenia pizzy.Ciasto podzielić na 3 części rozpłaszczyć lub rozwałkować, posmarować placek sosem, ułożyć szynkę pokrojoną w paseczki, i resztę składników .. cebulę rozdzielić na krążki a oliwki pokroić w plasterki.posypać żółtym serem i przyprawą do pizzy. Upiec na kamieniu, ok 10 min.