ßßß
Cookit - przepis na Karp w galarecie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Karp w galarecie
Składniki
Włoszczyzna
Karp
Cebula
Żelatyna
Białe wino
Ziele angielskie
Koperek
Cytryna
Sól
Cukier
Pieprz
Wykonanie
składniki:pęczek
włoszczyzny
1 kg
karpia
2
cebule
5 łżeczek
żelatyny
kieliszek
białego wina
4 ziarna
ziela angielskiego
pęczek
koperku
pół
cytryny
sól
,
cukier
,
pieprz
przyrządzanie:
Włoszczyznę
umyć i obrać.
Cebule
obrać i wbitą na widelec opiec nad ogniem. Warzywa zalać litrem
wody
, dodać
ziele angielskie
i
sól
. Gotować przez ok. 0,5 godziny. warzywa wyjąć. Oczyszczonego
karpia
pokroić w dzwonka i dodać do
wywaru z warzyw
. Gotować na małym ogniu przez 20 minut.
Karpia
wyjąć, osączyć, usunąć ości.Ułożyć na półmisku, udekorować warzywami.. W gorącym wywarze rozpuścić
żelatynę
.. zalać
karpia
zastygającą
galaretką
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/07/karp-w-galarecie.html
Przepisy powiązane
Karp po żydowsku
Karp w galarecie
Surówka z kalafiora
Karp w galarecie
Krem z buraków
Składniki powiązane (0)