ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokarp 1 kilogramówmarchewka 3 sztukpietruszka 2 sztukseler 0,5 sztukcebula 1 sztukziele angielskie 3 ziarnażelatyna 3 łyżek stołowychcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Podzielonego na dzwonka karpia oprószyć sola oraz pieprzem i odstawić na 60 minut do lodówki.Oczyszczone warzywa zalać litrem wody, dodać pieprz, sól oraz ziele i gotować 20 minut. Włożyć karpia i gotować kolejne 20 minut na bardzo małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać do smaku łyżeczkę cukru. Zdjąć z ognia, ostrożnie wyjąc dzwonka karpia i ułożyć na półmisku., a wokół rozłożyć dekoracyjnie marchewkę pokrojona w plasterki.W 3 łyżkach zimnej wody namoczyć żelatynę. Gorący wywar przecedzić przez gęste sitko. Mocno podgrzać, wlać żelatynę, mieszając, rozpuścić. Ew. doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dzwonka karpia zalać wywarem i ostawić w chłodne miejsce do stężenia galarety.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: