Wykonanie
Urumaki, czyli sushi z
ryżem na wierzchu, a
glonem nori w środku :)Składniki2 szt prasowanych
glonów nori100 g
ryżusos do
ryżu:2 łyżki
octu ryżowego1/2 łyżeczka
cukru1/3 łyżeczki
solidodatki:
grzyby shitake
łosoś wędzonyserek philelphia
ogórekpaluszki surimido podania:sos teryiakimarynowany
imbirpasta wasabiSposób przygotowania
Ryż ugotować w 3/4 szklanki
wody. Składniki sosu podgrzać do rozpuszczenia, dodać do
ryżu, wymieszać i całość wystudzić.Na macie rozłożyć folię spożywczą, na foli rozłożyć plastry
łososia, na to
ryż i arkusz
nori. Wzdłuż dłuższego brzegu rozłożyć paluszki surimi,
ogórka i
serek philadelphia. Zwinąć przy pomocy matu i folii, a następnie pokropić w 1,5 centymetrowe krążki.Na macie rozłożyć folię spożywczą, na foli rozłożyć
ryż i przykryć arkuszem
nori. Wzdłuż dłuższego brzegu rozłożyć
grzyby shitake,
ogórka i
serek philadelphia. Zwinąć przy pomocy matu i folii, a następnie pokropić w 1,5 centymetrowe krążki.Podawać z sosem teryiaki, pastą wasabi i marynowanym
imbirem. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL