Wykonanie
Odkrywanie nowych składników do sushi :)Składniki3 szt prasowanych
glonów nori150 g
ryżusos do
ryżu:3 łyżki
octu ryżowego1 łyżeczka
cukru1/3 łyżeczki
solidodatki:
grzyby shitake
łosoś wędzonyserek philelphia
ogórekpaluszki surimi
awokadoanchoisdo podania:sos teryiakimarynowany
imbirpasta wasabiSposób przygotowania
Ryż ugotować w 1 szklance
wody. Składniki sosu podgrzać do rozpuszczenia, dodać do
ryżu, wymieszać i całość wystudzić.Przygotować wszystkie dodatki,
grzyby osączyć z zalewy,
awokado obrać i pokroić w paski,
ogórka pokroić w długie paski.Na arkuszu
glonów rozłożyć
ryż i plasterki
łososia. Wzdłuż dłuższego
boku ułożyć
grzyby shitake, pasek
ogórka i
serek philadelphia. Arkusz zwinąć przy pomocy maty i pokroić w centymetrowe krążki.Z pozostałymi dwoma arkuszami postąpić tak samo używając ulubionych zestawów składników. Podawać z sosem teryiaki, pastą wasabi i marynowanym
imbirem. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL