Wykonanie
Domowe prawie jak z restauracji :) Pierwszy raz i na pewno nie ostatni :)Składniki5 arkuszu prasowanych wodorostów
nori250 g
ryżusos do
ryżu:3,5 łyżki
octu ryżowego1,5 łyżki
cukru0,5 łyżeczki
solidodatki:100 g
łososia wędzonego1
ogórek1/4
czerwonej papryki100 g paluszków surumi
serek philadelphia4 fileciki
anchoisdo podania:sos teryiakimarynowany
imbirpasta wasabiSposób przygotowania
Ryż ugotować w 1,5 szklanki
wody. Składniki sosu podgrzać do rozpuszczenia, a następnie dodać do ugotowanego
ryżu. Wymieszać i wystudzić.
Paprykę i
ogórka pokroić w paski,
łososia zwinąć.Na arkusz
nory nałożyć do 3/4 długości
ryż. Na
ryżu ułożyć dodatki, u mnie: -
łosoś,
serek,
ogórek - surimi,
serek,
ogórek -
anchois,
ogórek,
papryka -
łosoś, surimi,
ogórek,
serek -
łosoś,
papryka,
ogórek,
serek Susi zwijamy przy pomocy maty, rant smarujemy
wodą, żeby się skleił.
Gotowe rolki tniemy
ostrym nożem
I układamy na talerzu :)Susi podajemy z pastą wasabi, sosem teryiaki i marynowanym
imbirem. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL